aboutLEGAL

ministerie van financiën
14 uur
Er is geen sprake van een nieuwe of hogere naheffing van 133 miljoen euro, zoals genoemd in de media van dinsdag 26 mei. De toelichting bij dit bedrag in de Slotwet Buitenlandse Zaken en in de Verticale Toelichting van het Financieel Jaarverslag 2014 is onjuist. Het gaat om het doorschuiven van...
ministerie van financiën
4 dagen
Het kabinet heeft op voorstel van minister Dijsselbloem van Financiën besloten om een begin te maken met de verkoop van ABN AMRO via een beursgang die vanaf het vierde kwartaal van 2015 kan plaatsvinden. De financiële sector is versterkt en stabiel genoeg voor een verkoop, er is interesse...
ministerie van financiën
5 dagen
Het ministerie van Financiën en het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn op 21 mei 2015 gestart met de consultatie van het wetsvoorstel ter implementatie van de Europese hypothekenrichtlijn. Deze richtlijn bevat Europese regels voor het aanbieden van en bemiddelen in hypothecair krediet...
ministerie van financiën
5 dagen
Annemieke Nijhof is door minister van Financiën Dijsselbloem benoemd tot commissaris van overheidswege bij De Nederlandsche Bank (DNB) met ingang van 1 juni 2015.
ministerie van financiën
5 dagen
De 28 ministers van Financiën van de Europese Unie kwamen op 12 mei samen in Brussel voor de Ecofinraad onder leiding van huidig EU-voorzitter Letland. Ze bespraken onder meer het investeringsplan voor Europa en de Implementatie Structurele Hervormingen.
afm
5 dagen
De consumentennieuwsbrief van de AFM verschijnt elke maand. Lees nu de nieuwsbrief van mei met informatie over actuele financiële zaken voor consumenten.
afm
6 dagen
Als de rentevastperiode van uw hypotheek afloopt, moet de hypotheekverstrekker u hetzelfde rentetarief aanbieden als nieuwe klanten met eenzelfde rentevasteperiode en risicoprofiel (bijvoorbeeld: de hoogte van hypotheek ten opzichte van de waarde van woning).
ministerie van financiën
6 dagen
De Nederlandse economie groeide, na jaren van krimp, in 2014 met 0,8%. Het begrotingstekort en de staatsschuld vielen beter uit dan verwacht. Dit kwam door de gunstigere economische omstandigheden en de noodzakelijke structurele hervormingen op de arbeidsmarkt, in het pensioenstelsel, de...
ministerie van financiën
6 dagen
Staatssecretaris Wiebes heeft vandaag de Tweede Kamer geïnformeerd over de toekomstige ontwikkelingen van de Belastingdienst. Daarbij staan moderne communicatie met burgers en bedrijven en intelligent gebruik van data voor beter toezicht centraal. Daardoor zal een deel van het werk van de...
ministerie van financiën
1 week
De FIOD heeft woensdag vier woningen in de gemeenten Uitgeest, Zaanstad en Middelburg en een bedrijfspand in de gemeente Zaanstad doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude bij een taxibedrijf in de regio Amsterdam. Vijf verdachten zijn aangehouden.
afm
1 week
Hebt u een laag volatiel (weinig beweeglijk) beleggingsfonds of overweegt u er een aan te kopen? De AFM heeft voor u een aantal belangrijke aandachtspunten op een rij gezet:
ministerie van financiën
2 weken
Wijzer in geldzaken pleit er voor dat financiële educatie vast onderdeel wordt in het toekomstige onderwijsprogramma en gaat hierover de dialoog aan. Wijzer in geldzaken pleit voor structurele aandacht voor financiële vaardigheden in het onderwijs en draagt daarom graag bij aan de dialoog...
ministerie van financiën
2 weken
De Douane op Schiphol heeft in twee vrachtzendingen ruim 5.500 nagemaakte voetbaltenues aangetroffen. Het betrof outfits van de Spaanse topclubs FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid.
ministerie van financiën
2 weken
De Belastingdienst is gestart met het versturen van de eerste aanslagen inkomstenbelasting. Vandaag ontvangen ongeveer 1 miljoen mensen hun belastingaanslag op de mat. Ook hebben al 600 duizend mensen een digitale aanslag ontvangen in hun Berichtenbox op MijnOverheid.
afm
2 weken
Het gebeurt: ondernemingen die zich niet aan wet- en regelgeving houden, of die het eigen belang voor dat van consumenten plaatsen. Deze misstanden ziet de AFM en tegen deze ondernemingen treft ze maatregelen. Maar ondernemingen verrichten niet zelf die handelingen, dat doen de personen erachter....
afm
3 weken
Consumenten moeten oppassen voor vijf nieuwe boiler rooms. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar deze vijf frauduleuze partijen op haar waarschuwingslijsten opgenomen. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van boiler rooms.
afm
3 weken
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in hoger beroep twee boetes van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vernietigd. De boetes (2x €12.000) waren in 2011 opgelegd aan de heer Kadijk.
ministerie van financiën
3 weken
In totaal hebben ruim 8,5 miljoen mensen hun aangifte ingestuurd voor 1 mei. Dat is meer dan in de reguliere aangifteperiode vorig jaar. “Dit jaar kon iedereen voor het eerst online aangifte doen. Dat is goed verlopen en het is een eerste mooie stap om het contact met de mensen gemakkelijker...
ministerie van financiën
3 weken
Ondernemers en particulieren die vandaag nog hun belastingaangifte moeten indienen, krijgen de tijd tot en met 5 mei. De verwerking van de ingestuurde belastingaangiften verloopt voorspoedig. Hierdoor is er ruimte ontstaan om mensen een paar dagen extra de tijd te geven.
ministerie van financiën
3 weken
De 28 ministers van Financiën van de Europese Unie kwamen op 24 en 25 april samen in Letland, huidig voorzitter van de EU. Ze bespraken in Riga onder meer de begroting van de Europese Unie, het groeipotentieel van de EU en de maatregelen tegen belastingontwijking door multinationals (BEPS).
bezoek ook legalsearch, bureau voor werken als bedrijfsjurist
persberichten graag aan redactie@aboutpublishers.nl
inschrijven
Email deze pagina
Share op Google+
Share op Linkedin
Share deze pagina op Twitter
Share deze pagina op Facebook