aboutLEGAL

ministerie van financiën
2 dagen
De eurozone heeft behoefte aan concurrerende economieën die zorgen voor investeringen. Voor duurzame groei en bestendigheid tegen schokken. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, vandaag tijdens een speech over economische coördinatie in De Balie in Amsterdam.
afm
1 week
Beleggers die via een adviseur gaan beleggen moeten zich goed voorbereiden op een eerste gesprek met de beleggingsadviseur. Informatie over de financiële situatie, het financiële doel en de bereidheid om risico’s te nemen zijn essentieel bij het samenstellen van een passende beleggingsportefeuille...
afm
1 week
Steeds meer mensen moeten zelf vermogen opbouwen. Bijvoorbeeld om de studie van hun kinderen te betalen, om hun hypotheek af te lossen, of om te kunnen voorzien in hun toekomstige levensonderhoud.
afm
1 week
De consumentennieuwsbrief van de AFM verschijnt elke maand. Lees nu de nieuwsbrief van januari met informatie over actuele financiële zaken voor consumenten.
afm
1 week
Toezichthouder de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in 2014 bijna 12.500 meldingen van consumenten ontvangen. Een derde hiervan was een signaal voor toezicht. Meldende consumenten leveren een belangrijke bijdrage om de financiële markten eerlijk te laten werken.
ministerie van financiën
1 week
De FIOD heeft woensdag doorzoekingen gedaan in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. De doorzoekingen vonden plaats onder leiding van het Functioneel Parket. De verdenking is dat een belastingadviesbureau uit Lelystad, met vestigingen in Den Haag en Tilburg, op grote schaal...
afm
2 weken
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt dat het pensioenstelsel efficiënter, transparanter en beter uitlegbaar moet worden om de maatschappelijke houdbaarheid te vergroten. Om dit te realiseren is het van belang dat de pensioendeelnemer meer centraal komt te staan in het pensioenstelsel. De...
afm
2 weken
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zet extra in op toezicht op financiële dienstverlening aan zakelijke partijen, accountantsorganisaties en kapitaalmarkten. Ook besteedt de AFM in 2015 bijzondere aandacht aan de brede onderwerpen technologische ontwikkelingen, inzicht in consumentengedrag en ‘...
ministerie van financiën
2 weken
Op 6 en 7 januari is op diverse locaties in Amsterdam, Lijnden en Haarlem gecontroleerd bij uitzendbureaus, schoonmaakbedrijven en bij een aantal opdrachtgevers. Bij de controles waren onder andere de Belastingdienst en de Inspectie SZW betrokken.
afm
2 weken
Bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) sprak vrijdag 9 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van Euronext, de pan-Europese beurs, over andere geluiden, over tegenspraak en tegenkracht.
afm
3 weken
Een AFM-vergunning is geen garantie voor een goede belegging. Dat schrijft Tim Mortelmans, hoofd Toezicht financiele ondernemingen bij de AFM, in zijn eerste column voor de website IEX Geld.
afm
3 weken
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 30 december 2014 een bestuurlijke boete van €300.000 opgelegd aan Inpetto Services B.V. (Inpetto). De boete is opgelegd omdat Inpetto in de periode van oktober 2012 tot en met augustus 2013 flitskrediet heeft aangeboden zonder te beschikken over een...
afm
3 weken
afm
3 weken
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 30 december 2014 een bestuurlijke boete van €200.000 opgelegd aan de heer E.J. Meter (de heer Meter), omdat Inpetto Services B.V. (Inpetto) in de periode van oktober 2012 tot en met augustus 2013 flitskrediet heeft aangeboden zonder te beschikken over...
ministerie van financiën
3 weken
Bij een douanecontrole bij een bedrijf in de haven van Vlissingen heeft de Douane gisteravond 280 kilo verdovende middelen aangetroffen. De drugs waren verborgen in een lading bananen.
afm
3 weken
Beleggers moeten oppassen voor vijf nieuwe (vermoedelijke) boiler rooms, waarvoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het laatste kwartaal van 2014 heeft gewaarschuwd. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze frauduleuze partijen.
afm
3 weken
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 16 december 2014 een bestuurlijke boete opgelegd van €500.000,- aan de heer M.S. Paarlberg. Hij heeft niet voldaan aan zijn meldplicht aan de AFM, in de periode van 29 juli 2013 tot en met 28 maart 2014.
afm
3 weken
George Möller, de voorzitter van de raad van toezicht van de AFM, heeft per direct zijn functie neergelegd. De AFM respecteert het besluit van de heer Möller en is hem zeer erkentelijk voor zijn inzet voor de AFM in de raad van toezicht. De AFM hoopt dat raad op korte termijn weer op sterkte is.
afm
3 weken
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 19 december 2014 een bestuurlijke boete van €37.500,- opgelegd aan de heer R.J.M. Van Veldhoven (“de heer Van Veldhoven”). De heer Van Veldhoven was (tot 18 augustus 2014) bestuurder van Inverko N.V. (voorheen, namelijk tot 18 november 2013 Vivenda...
ministerie van financiën
4 weken
2015 brengt opnieuw het nodige aan overheidsmaatregelen en nieuwe wetten. Met de online tool ‘Wat betekent dit voor mij?’ helpt platform Wijzer in geldzaken consumenten om het overzicht te krijgen.
bezoek ook legalsearch, bureau voor werken als bedrijfsjurist
persberichten graag aan redactie@aboutpublishers.nl
inschrijven
Email deze pagina
Share op Google+
Share op Linkedin
Share deze pagina op Twitter
Share deze pagina op Facebook