aboutLEGAL

afm
1 dag
Iedere maand verschijnt de consumentennieuwsbrief van de AFM. Lees nu de nieuwsbrief van augustus met informatie over actuele financiële zaken voor consumenten.
ministerie van financiën
3 dagen
De FIOD heeft vandaag woningen en een adviesbureau doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude bij een Rotterdamse scholengemeenschap. Bij deze doorzoekingen is administratie en geld in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.
afm
3 dagen
Het provisieverbod voor adviseurs, bemiddelaars en aanbieders is sinds 1 januari 2013 van kracht. Een van de doelen van het provisieverbod is dat de zelfstandige adviseur los komt te staan van de aanbieder. Dankzij deze ontvlechting is hij vrij om zich volledig op het belang van de klant te richten...
afm
4 dagen
Door het provisieverbod ervaart de helft van de beleggers meer inzicht in de kosten van beleggen en geeft aan een betere vergelijking te kunnen maken tussen de kosten van dienstverleners. Transparantie over kosten is belangrijk bij het vergroten van het kostenbewustzijn bij beleggers.
afm
4 dagen
Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer de nota gestuurd die is opgesteld naar aanleiding van het verslag bij het voorstel van wet tot wijziging van de Wet bekostiging financieel toezicht.
afm
5 dagen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 8 april 2010 een bestuurlijke boete van €1000,- opgelegd aan Mercedes-Benz Financial Services B.V. (MBFS). De bestuurlijke boete is opgelegd omdat MBFS in de periode van 1 juli 2008 tot 5 december 2008 kredieten heeft verstrekt die met het oog op...
afm
1 week
Om marktpartijen te ondersteunen bij de voorbereidingen op de uitzondering op het provisieverbod, geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een toelichting op de situaties waarin deze wel en niet geldt.
afm
1 week
Soms krijgen beleggers de mogelijkheid om vooraf in te schrijven voor bepaalde effecten. Bedenk dat zo’n aanbod aan regels is gebonden. Zo moet een prospectus zijn goedgekeurd. Vraag daar naar bij de aanbieder.
afm
1 week
Het inzichtelijk maken van het handelsgedrag van flitshandelaren is een belangrijke uitdaging, zo schrijft woordvoerder Imre de Roo van de Autoriteit Financiële Markten in haar column op OverGeld.
afm
2 weken
In deze speciale editie van de nieuwsbrief beleggingsondernemingen informeren wij de lezers over de ontwikkelingen op het gebied van beleggersbescherming die voortvloeien uit de herziening van de Europese Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) II.
afm
2 weken
De Europese Unie (EU) heeft per 1 augustus 2014 beperkingen opgelegd voor het kapitaal- en handelsverkeer met Rusland (verordening 833/2014). Daarnaast heeft de EU elf (rechts)personen toegevoegd aan de ‘freezelist’ (verordening 284/2014).
afm
2 weken
De European Securities and Markets Authority (ESMA) is op zoek naar kandidaten voor de adviesgroep (Consultative Working Group) voor haar Post-Trading Standing Committee (PTSC). De aanstellingstermijn is twee jaar.
afm
3 weken
In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws van de AFM van juli 2014. Via de link onderaan dit bericht kunt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven.
afm
3 weken
Publicatie van de scores uit het Klantbelang Dashboard kan banken en verzekeraars helpen om beter inzichtelijk te maken in hoeverre ze het belang van klanten centraal stellen. Dat stelt de AFM naar aanleiding van de oproep van de Vereniging Eigen Huis (VEH), de Consumentenbond en de...
ministerie van financiën
3 weken
Nederland heeft een eerste betaling van € 38 miljoen ontvangen van Argentinië. Deze betaling vloeit voort uit het akkoord dat de Club van Parijs op 29 mei 2014 met Argentinië heeft gesloten.
afm
3 weken
De AFM maakt bekend dat zij een aanwijzing heeft gegeven om de handel in Corio N.V. op te schorten:
afm
3 weken
Volgend op het persbericht Corio N.V. van 29 juli 2014 (09.10 uur CET) maakt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekend dat de handel in Corio N.V. zal worden hervat.
afm
3 weken
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een bestuurlijke boete van €120.000 opgelegd aan de heer S.R. Kooij. Hij heeft van 1 juni 2010 tot 23 november 2010 feitelijk leidinggegeven aan het illegaal aanbieden van beleggingsobjecten door Ontwikkeling Vastgoed Nederland B.V. (OVN). Deze...
afm
3 weken
In deze nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt u een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in het toezicht op kapitaalmarkten van de afgelopen periode.
afm
4 weken
In de aanloop van het aanbieden van effecten door middel van een goedgekeurd prospectus geven marktpartijen in sommige gevallen beleggers al de mogelijkheid om zich (voor) in te schrijven op deze effecten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) merkt op dat een dergelijke (voor) inschrijving valt...
bezoek ook legalsearch, bureau voor werken als bedrijfsjurist
persberichten graag aan redactie@aboutpublishers.nl
inschrijven
Email deze pagina
Share op Google+
Share op Linkedin
Share deze pagina op Twitter
Share deze pagina op Facebook