aboutLEGAL

afm
1 uur
Met deze nieuwsbrief houdt de AFM u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het AFM-pensioentoezicht. In deze editie vindt u onder meer informatie over het onderzoek van de AFM naar verlagingsinformatie.
afm
1 dag
Helaas zien we ze nog geregeld voorbij komen: obligaties waarmee je grote risico’s loopt je geld kwijt te raken. Obligaties worden nog vaak gezien als minder risicovol dan aandelen. Maar sommige beleggingen in obligaties kennen meer risico dan op het eerste gezicht het geval lijkt te zijn. Dat...
ministerie van financiën
1 dag
Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft vandaag een nota van wijziging op het Belastingplan 2015 naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin staan de veranderingen in de autobelastingen voor 2016.
afm
3 dagen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 7 juli 2014 een bestuurlijke boete opgelegd aan de heer A. van ’t Wout te Rotterdam, omdat hij op verschillende manieren de koers van participaties in een beleggingsfonds heeft gemanipuleerd. Daarmee heeft hij artikel 5:58, eerste lid, van de Wet op...
afm
3 dagen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 7 juli 2014 een bestuurlijke boete van €15.000 opgelegd aan een natuurlijk persoon, hierna ‘de overtreder’, omdat hij de koers van participaties in een beleggingsfonds heeft gemanipuleerd. Daarmee heeft hij artikel 5:58, eerste lid, van de Wet op het...
afm
3 dagen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) hebben bij vijf grote banken en verzekeraars bekeken wat het verandervermogen van deze financiële ondernemingen is. Hieruit komt naar voren dat er een grote veranderbereidheid is en dat een gevoel van urgentie bestaat.
afm
4 dagen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 30 september 2014 een last onder dwangsom opgelegd aan InMotion. Deze onderneming voldoet niet aan informatieverzoeken van de AFM. De toezichthouder heeft de gevraagde informatie nodig om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden.
afm
4 dagen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de concept-Agenda 2015 gepubliceerd. Hierin staan de voorlopige plannen voor het komende jaar. Wij horen graag wat u vindt van de plannen. U kunt uw reactie tot 4 november aan ons toesturen.
ministerie van financiën
1 week
Mensen die in 2014 een eigen woning hebben die in aanbouw is, kunnen ook volgend jaar gebruikmaken van de tijdelijke verruiming van de schenkingsvrijstelling. Voorwaarde is dat ze in 2014 minimaal de eerste termijn van het aankoopbedrag voor de nieuwbouwwoning hebben voldaan.
afm
1 week
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is positief over de visie van de gezamenlijke banken over dienstbaar en duurzaam bankieren. Deze visie staat in het pakket 'Toekomstgericht Bankieren' die dinsdag 17 oktober is gepubliceerd door Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
afm
1 week
Op woensdag 15 oktober hebben CPMI en IOSCO hun gezamenlijke rapport 'Recovery of financial market infrastructures' gepubliceerd. Deze publicatie volgt op een eerdere consultatie in 2013.
afm
1 week
Iedere maand verschijnt de consumentennieuwsbrief van de AFM. Lees nu de nieuwsbrief van oktober met informatie over actuele financiële zaken voor consumenten.
afm
1 week
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 3 oktober 2014 een bestuurlijke boete opgelegd van €375.000 aan mevrouw C.L. De Carvalho-Heineken. Mevrouw De Carvalho-Heineken is bestuurder van Heineken Holding N.V.
afm
1 week
De afwikkeling van transacties die op beursplatformen worden uitgevoerd, is in Nederland sinds 6 oktober verkort tot twee werkdagen. Dat was daarvoor drie dagen.
afm
1 week
Paul Koster is toegetreden tot de commissie Kapitaalmarkt van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
afm
2 weken
Beleggers moeten oppassen voor zeven nieuwe (vermoedelijke) boiler rooms, waarvoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het derde kwartaal van dit jaar heeft gewaarschuwd. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze frauduleuze partijen.
ministerie van financiën
2 weken
In verband met de invoering van de Wet Passend Onderwijs per 1 augustus 2014 hebben de staatssecretarissen van Financiën en OCW besloten dat tot 1 augustus 2016 bij wijze van overgangsmaatregel een btw-vrijstelling geldt voor bepaalde werkzaamheden van samenwerkingsverbanden passend onderwijs...
afm
2 weken
Verzekeraars hebben de streefcijfers met betrekking tot het zoeken naar oplossingen voor lopende beleggingsverzekeringen niet gehaald. Dat blijkt uit onderzoek dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op 9 oktober 2014 heeft gepubliceerd. Voor het eerst toont de AFM in deze publicatie de...
afm
2 weken
Het is nog te vroeg voor een evaluatie, maar intussen mogen we best kritisch kijken naar de uitwerking van het provisieverbod. Dit schrijft Michiel Denkers, hoofd toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), in VVP.
afm
2 weken
Financiële toezichthouders openen samen met financiële (branche)organisaties de Pensioen3daagse Helpdesk. Consumenten kunnen hier tijdens de Pensioen3daagse 2014 op 28, 29 en 30 oktober terecht met vragen over hun pensioen en het pensioenstelsel. Met dit initiatief slaan de deelnemende partijen de...
bezoek ook legalsearch, bureau voor werken als bedrijfsjurist
persberichten graag aan redactie@aboutpublishers.nl
inschrijven
Email deze pagina
Share op Google+
Share op Linkedin
Share deze pagina op Twitter
Share deze pagina op Facebook